Laptopproject

Enkele jaren geleden ging het laptopproject
‘Een laptop voor elke leerling’ van start in onze school.
Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je toch nog een vraag?  Contacteer ons op laptop@hhvmb.be.

Laptopproject (600 X 450)

Een laptop huren voor schooljaar 2024-2025 kan via de webshop.

Je kan de laptop afhalen op school. Je wordt op de hoogte gebracht van het dit afhaalmoment.

Elke leerling beschikt over een eigen laptop op school voor gebruik in de lessen én voor thuisgebruik. We bieden een stevig toestel aan dat geschikt is voor intensief gebruik.

We investeren verder in een snel en krachtig schoolnetwerk en in de vorming van onze leerkrachten om de laptop op een optimale manier in de lessen in te zetten. We bedingen bij de leverancier de best mogelijke prijs en servicevoorwaarden. We houden ook rekening met gezinnen met meerdere kinderen op onze school en staan open voor vragen over financieringsmogelijkheden.

 • In dit digitale tijdperk willen we een krachtige en flexibele leeromgeving aanbieden die het leerproces kan ondersteunen, verrijken en personaliseren en die de lestijd verhoogt.
 • We willen de digitale geletterdheid bij elke leerling verhogen: computervaardigheden ontwikkelen in functie van levenslang leren.
 • We willen gelijke onderwijskansen bieden: alle leerlingen beschikken op school en thuis over een laptop met software die volledig up-to-date is.

HP Probook 445

Besturingssysteem Windows 11 Education
Processor Ryzen 5 7530U
Opslag 256 GB
Geheugen 8 GB
Scherm 14″ FHD

Op het toestel zal minimaal 5 jaar garantie zijn, inclusief garantie op de batterij en een uitgebreide service. Daarnaast wordt de laptop geleverd in een stevige beschermhoes voor transport en stelt de school gratis de nodige software ter beschikking.

Je huurt het toestel over een termijn van 5 jaar.

 • Je betaalt 60 maanden € 13,57 én éénmalig een waarborg van € 54,28. Bij het toestel zit 5 jaar garantie. Op het einde van het contract heb je de keuze om de laptop terug te geven. In dit geval wordt de waarborg teruggestort. Je kan er ook voor kiezen om het toestel te behouden. Je gehele waarborg dekt de kost.

De gehuurde laptop maakt deel uit van een totaalpakket:

 • uitgebreide onderhoudsservice, beschermhoes en software-updates
 • 5 jaar garantie en Next Business Day On Site. Dit wil zeggen dat bij een defect een technieker de volgende werkdag (ook tijdens schoolvakanties) naar de school komt of tot bij de leerling thuis. Zo worden herstellingen steeds snel uitgevoerd. Indien de herstelling binnen de garantie valt, gebeurt deze gratis. Omdat een goed werkende batterij cruciaal is voor elke laptop, vervangt Signpost kosteloos elke batterij die minder dan 70 procent van de normale prestaties levert (binnen de Next Business Day On Site-garantie).

Op het einde van de garantie, hebt u enkele mogelijkheden:

=> Je toestel volstaat nog én u wil het nog verder gebruiken:

 • Optie 1: u hebt de laptop in één keer betaald

Uw toestel kan maximum 5 jaar onder garantie zijn. Als uw toestel bijvoorbeeld 3 jaar garantie heeft, kunt u de garantie dus nog maximum tot 2 jaar verlengen. Het verlengen van de garantie met 1 jaar kost momenteel 125 euro. U kan uw garantie ook meteen verlengen met 2 jaar. Dit kost u 199 euro met een éénmalige betaling of u betaalt dit in 2 schijven van 110 euro. Het verlengen van de garantie dient steeds te gebeuren voor de vervaldatum van de huidige garantie.

 • Optie 2: u huurt de laptop

Uw toestel kan maximaal 5 jaar onder garantie zijn. Als uw toestel 3 jaar garantie heeft, kunt u de garantie nog maximum 24 maanden verlengen. De maandelijkse kost voor het verlengen van de garantie kunt u terugvinden in het contract. U zal de verlenging echter via een éénmalige betaling op jaarbasis moeten uitvoeren. Dit geldt voor contracten tot en met schooljaar 2023-2024. In de contracten vanaf schooljaar 2024-2025 zit meteen 5 jaar garantie inbegrepen.

=> Uw toestel volstaat niet meer én u wil overgaan tot de huur van een nieuw toestel:

 • Via de webshop kunt u een nieuw toestel huren met garantie.

Wanneer het toestel van uw zoon/dochter 5 jaar onder garantie heeft gelegen, biedt de school twee opties aan:

 • Optie 1: U huurt een nieuw toestel met bijhorende garantie via de webshop.
 • Optie 2: U blijft het huidige toestel gebruiken zonder garantie.

Wat als uw toestel defect is bij optie 2?

1. Uw zoon/dochter brengt het defecte toestel binnen bij de laptopbalie.

2. U huurt, indien voorradig, (tijdelijk) een toestel van de school aan € 1,50 per dag.

3. Er zijn drie mogelijkheden:

i. Na goedkeuring van de offerte van Signpost laat u het toestel herstellen.

ii. U gaat niet over tot herstelling van het oude toestel en huurt een nieuw toestel.

iii. U niet gaat niet over tot herstelling van het oude toestel én blijft het schooltoestel huren voor zover de voorraad het toelaat.

Voor het tweede kind met een laptop op onze school wordt een korting van 50 euro op het toestel voorzien.

Voor het derde kind en volgende biedt de school twee opties aan:

 • ofwel wordt voor deze kinderen een toestel gehuurd waarbij een korting van 100 euro wordt gegeven.
 • ofwel wordt voor deze kinderen geen laptop gehuurd en krijgen zij tijdens de schooldag een toestel ter beschikking op school.

U kunt de korting aanvragen via een document dat we u zullen bezorgen.

Deze situatie zal steeds individueel bekeken worden.

Heeft uw zoon/dochter een toestel aangekocht op zijn/haar vorige school en heeft dat toestel nog een lopende garantie, dan kan het zijn dat het toestel verder gebruikt kan worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij laptop@hhvmb.be.

Een persoonlijk toestel van thuis op onze school gebruiken is echter niet mogelijk. We kiezen bewust voor een groepsaankoop. Dat heeft verschillende voordelen: zo kan een compleet servicepakket met maximale ondersteuning zowel voor de software als de hardware worden aangeboden (onderhoud, herstelling…). Bij een defect of een softwareprobleem van een eigen laptop is er geen ondersteuning van de school. Ook zijn niet alle ouders in staat hun dochter of zoon te helpen bij een defect van een eigen toestel. Daarom neemt de school deze zorg volledig over. Dit biedt ook een grotere garantie voor een vlot lesgebeuren. Iedereen werkt met dezelfde software en bij een defect van de eigen laptop kan de leerling een gelijkaardig vertrouwd toestel in bruikleen krijgen waarop zij of hij kan verder werken. Dat is niet het geval indien er met een eigen laptop wordt gewerkt. Bovendien kunnen softwareversies op eigen toestellen verschillen met softwareversies van de schooltoestellen. De aangeboden laptops zijn ook geen gewone consumentenmodellen, maar wel stevige businessmodellen die geschikter zijn voor intensieve verplaatsingen.

Leerlingen die de school verlaten tijdens de huurovereenkomst hebben de keuze.

 • Optie 1: U neemt contact op met finance@signpost.eu  met de vermelding dat uw zoon/dochter de school verlaat én dat u het toestel wilt overnemen. Vervolgens betaalt u het resterende huurbedrag in één keer af. Samen met de reeds betaalde huurwaarborg wordt u eigenaar van het toestel. De service en garantie blijven ook behouden.
 • Optie 2: U levert het toestel in én neemt contact op met finance@signpost.eu met de vermelding dat uw zoon/dochter de school verlaat én het lopende huurcontract wenst op te zeggen. De huur stopt onmiddellijk en u betaalt de verbrekingsvergoeding die contractueel werd vastgelegd. Voor contracten afgesloten in schooljaar 2023-2024 of 2024-2025 staat deze vergoeding gelijk aan de betaalde huurwaarborg. Voor contracten die vroeger werden afgesloten geldt een andere verbrekingsvergoeding. U kunt dit nalezen in uw huurcontract. Vergeet bij het opzeggen van uw contract uw domiciliëring bij de bank niet stop te zetten.
 • Optie 3: U huurt gewoon verder.

We sensibiliseren elke leerling om zorgzaam om te springen met eigen materiaal en dat van medeleerlingen. Bij de laptop wordt bovendien een beschermende hoes geleverd en tijdens pauzes kunnen de leerlingen hun laptop opbergen in hun locker. Dit alles moet ervoor zorgen dat de kans op schade minimaal is. Is er toch een defect of schade, dan zoekt onze ICT-dienst een oplossing. Indien nodig krijgt de leerling een vervangtoestel ter beschikking, terwijl de laptop wordt hersteld.

’s Avonds neemt elke leerling zijn/haar laptop mee naar huis. Zo vermijden we diefstal en braak op onbewaakte momenten.

Schade aan het toestel wordt afhankelijk van de oorzaak ofwel gratis, ofwel aan een maximale vergoeding hersteld.

Voor een overzicht van de herstellingen die binnen én buiten garantie vallen, verwijzen we u graag door naar de website van onze verdeler: https://byod-shop.signpost.eu/garantie

Wordt uw toestel gestolen? Dan betaalt u de franchise en ontvangt u een gelijkaardig toestel. Diefstal op school of zonder sporen van braak of bedreiging vallen hier niet onder.

U kan altijd de helpdesk van Signpost contacteren, ook van thuis uit en tijdens de vakanties.

e-mail: info@signpost.eu

telefoon: +32 9 277 08 76

In het weekend en op feestdagen is de helpdesk niet bereikbaar. Wanneer er diepgaande softwareproblemen zijn, wordt de computer teruggebracht naar de originele schoolinstellingen. Eventuele eigen programma’s en/of bestanden dient u zelf terug te plaatsen. Voor werkbestanden voorzien we OneDrive als cloudoplossing.

De toestellen beschikken over een batterij die bij normaal gebruik in de school minstens 6 tot 7 uur meegaat. Dit is ruim voldoende voor het gebruik tijdens de schooldag. We verwachten dat elke leerling zijn/haar laptop thuis oplaadt en de volgende lesdag volledig opgeladen meebrengt.

De leerlingen zullen nog altijd over boeken beschikken. Wat wel zal veranderen, is dat er met nuttige toepassingen op de computer zal worden gewerkt. Dit zal niet in elk lesuur gebeuren, maar wel telkens als dit het leerproces kan verrijken. De leerkrachten zoeken naar een goed evenwicht tussen traditionele werkvormen en nieuwe werkvormen waarbij de laptop gebruikt wordt. Waar dat mogelijk is en waar de uitgeverijen alternatieven aanbieden, zullen in de toekomst handboeken kunnen verdwijnen uit de boekenlijst. We streven er ook naar om minder kopieën te maken. Voor sommige vakken vervangt de laptop de papieren cursus.